14-06-17

Welk perspectief wil je?

De werkelijkheid volgt de droom. De zoete droom maar ook de angstdroom. Je moet je concentreren op wat je wilt en niet op wat je niet wilt. Want de werkelijkheid is een spiegel van je gedachten.

Ik had al vaker naar de berkenboom gekeken. Hij had zijn beste tijd gehad. Hij zat de kastanjeboom die tot volle wasdom wil komen in de weg. De storm zette de puntjes van mijn verlangen op de i. Omlaag ging hij, met wortels en al. Zonder een litteken in de bodem achter te laten.

Ik was zo dankbaar toen ik de berk op de ochtend na de storm diagonaal in onze tuin zag hangen. Het waren de pijnbomen die zijn val hadden gebroken. Ik belde mijn boom­sjamaan die nooit de telefoon opneemt maar nu wel. Hoewel hij bijna nooit tijd heeft, had hij die nu wel. Een uur later kwam hij langs om in de vijftien meter hoge pijnbomen te klimmen en van daaruit de berkenboom te ontmantelen.

Nu de boom weg is, ontstaat er opeens een nieuwe werkelijkheid. Andere bomen komen tevoorschijn, krijgen ruimte. De diepte is anders, het perspectief. Zo is het met alles wat wegvalt en verdwijnt. Altijd komt er iets anders voor in de plaats. Daarom moet je je nooit aan iets vastklampen. Het ­enige wat je met doen is blijven kijken, en je verbazen.

Uit:  "Wat wil je?" - COLUMN -

 

 

08:40 Gepost in Dagboek | Tags: rik torfs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.