16-05-17

naar boven met Brigitte

macron92958a82-38cc-11e7-a7f1-a8212d2c62bc_web_scale_0.0571429_0.0571429__.jpg

Foto Reuters uit De Standaard.
...


Ik kan na een dag schrijven meestal geen letter meer zien en neem de tijd om de vrouwen van boven de rand van mijn glas te be­studeren. Sinds het presidentschap van Emmanuel Macron wordt mijn blik verkeerd geïnterpreteerd.

Een hoogbejaarde vrouw die ostentatief het programma van de Volksbühne in de lucht houdt en aankruist naar welke voorstellingen ze wil gaan, geeft me zelfs een zwoel knipoogje. ‘Zullen we niet samen gaan?’, lijkt ze te willen vragen.

De nieuwe president van Frankrijk heeft door zijn huwelijk met de vierentwintig jaar oudere Brigitte het voorstellingsvermogen van vrouwen en mannen opeens flink opgerekt. Eindelijk gerechtigheid! Niet alleen mannen maar ook vrouwen hebben voortaan in de liefde een actieradius van vijfentwintig jaar. Niet alleen naar boven, maar ook naar beneden.

Citaat uit COLUMN -

                                                         ...

 PS.

"Mijn vader wilde altijd vrouwen van zijn eigen leeftijd, ­anders had hij het gevoel dat hij niet alles met hen kon delen. Ik vond dat wel sympathiek aan hem. Veel van zijn vrienden kozen na hun eerste echtscheiding voor een veel jongere vrouw. Op zijn vijfenzeventigste werd hij verliefd op een vrouw van vijfenzeventig. Maar wat bedoelde mijn vader met dat ‘alles’ kunnen delen? Je kunt toch alles delen met iemand die vijfentwintig jaar jonger of ouder is? Hij bedoelde dat ervaring in tijd is uit te drukken. Voor hem betekende dezelfde leeftijd hebben evenveel ervaring hebben. Hij vond het intiem dat zijn vriendin ook achttien was toen de oorlog uitbrak en op dezelfde muziek had gedanst."


PS.
Juist. De muziek is een splijtzwam.
Als voor de ene Marlène Dietrich muziek is en voor de andere Queen dan gaapt er een gevoelskloof.
In je herinneringen. Je rimpels en je danspas.

Hoewel!
Op verlangen en gemis staat er geen leeftijdsverschil.
Denk ik. Hoop ik.https://www.youtube.com/watch?v=RUE7qHA2M9U&feature=y...

 
www.youtube.com
Rating is available when the video has been rented


316861

De commentaren zijn gesloten.